Založ si blog

Zlá starostlivosť o dobre vykonanú prácu alebo podávanie výpovedí

V dnešných dňoch sa na Slovensku okrem pádu vlády často skloňujú aj výpovede lekárov v nemocniciach. Radšej by som ale prijala, keby s hromadnými výpoveďami prišli ich sestričky.

 

Sú to presne dva týždne čo som bola hospitalizovaná v istej nemenovanej nemocnici kvôli tonzilektómii (výber krčných mandlí). V deň operácie som prišla na príjem a hodinu čakala kým sa ma niekto ujme. Keď si ma jedna postaršia sestrička nízkeho vzrastu všimla a vypísala potrebné dokumenty, oznámila mi, že izbu nemajú pripravenú a musím čakať. Tak som si ďalšiu hodinu počkala kým ma odvedie na moje lôžko napichne infúziu. Potom som už len čakala kým po mňa ktosi príde a odvedie na operačnú sálu.

 

Počas zákroku, keď mi začala nebezpečne striekať krv z cievy, ma zarazilo, že na sále nebol pripravený prístroj na zatavenie cievy. Tak operujúci pán primár, špecialista vo svojom obore, po vyskúšaní všetkých iných možných spôsobov moju nešťastnú cievu úspešne ako tak zastavil.

 

Po návrate na izbu mi sestričky kázali hodinu po operácii začať piť. A že mám veľa piť. Diery po mandliach neznesiteľne boleli najmä pri prehĺtaní, čiže vypiť 3 litre studeného čaju bolo v tej chvíli nemysliteľné. Nejako som sa už len prekonala a tekutiny som do seba dostala. Sestrička sa ma nezabudla pred večerou opýtať či náhodou nechcem puding. Tak určite… 6 hodín po vyrezaní obrovských kusov tkaniva z hrdla budem jesť stuhnutý puding, aby sa mi v čerstvých mega dierach usadil.

 

Do nového rána som sa zobudila s dobrou náladou ale dlho mi nevydržala. Stačilo mi keď na mňa zazerala panička s predĺženými vlasmi, gélovými nechtami a tonou mejkapu na tvári, ktorá prezrádzala, že ona je tam najmúdrejšia. Po chvíli do mňa začala hučať že musím zjesť vajcovú polievku (servírovanú v zaváraninovom pohári prikrytom pooblievaným igelitovým sáčkom) a špenát, inak budem krvácať. Nezaujímalo ju, že krátko pred tým som do seba natlačila misku pudingu, 2 litre vody a pol kila detskej výživy.

 

O dve hodiny neskôr si ma prišla obzrieť doktorka, ktorá zistila, že krvácam. Vzala si ma na ošetrovňu, kde mali sestričky veľmi záživnú debatu o kaderníčkach, melíroch a predlžovaní vlasov. Neprekážalo im, že lekárka sa všemožne snaží zastaviť silné krvácanie z nezatavenej cievy. Dokonca ani keď mi na vyzvanie doktorky pichali analgetiká s látkami proti krvácaniu, ktoré mi mali dať pred 3 hodinami, neprestali so svojimi dôležitými rečami. Zmachlená mudrlantka ale nezabudla podotknúť, že ona mi hovorila aby som jedla. Jediná jej záchrana pred mojou drzou poznámkou bola doktorkina ruka v mojom krku.

 

Čo som už skoro nezniesla bolo, keď ďalšia inteligentná zmachlená pracovníčka, ktorá dostala od lekárky príkaz priložiť mi pod bradu ľad, mi ho capla presne na krčnú chrbticu. Doktorkina ruka okupujúca moju ústnu dutinu sa opäť stala hrdinom jednej zo sestričiek.

 

V ten deň som sa už viac nepohla z postele, aby sa mi krvácanie znova neobnovilo a teda som nemusela ísť na ošetrovňu. Na moje šťastie ma v nasledujúce ráno pustili domov.

 

Dnes, po dvoch týždňoch som išla na kontrolu. Celá vysmiata som sa tešila k môjmu obľúbenému pánovi doktorovi ktorý vždy obdivuje dokonalú prácu odvedenú v pozadí môjho jazyka. Čo čert nechcel, prišla tam mudrlantka bez titulu MUDr. našťastie sa dlho nezdržala, žiadnu poznámku nehodila a pán doktor nemal ruku v mojich ústach, inak by ju mal veľmi špinavú, iný spôsob na vyjadrenie názoru by som takej situácii už nenašla.

 

Prečo vždy odvšadiaľ odchádzajú múdri šikovní dobráci a nechávajú nám iba neschopných drzých somárov?

Štrajk očami študenta

03.12.2012

Keď učitelia na protestoch, či už minulý pondelok na Trnavskom mýte alebo v piatok pred Úradom vlády, zbadali svojich študentov, zaleskli sa im v očiach slzy, slzy dojatia a šťastia. Každý jeden z nich bol nadšený podporou od ich žiakov. Od žiakov, ktorým denno denne vštepujú do hláv ako správne žiť. Tie vďačné pohľady a úprimné úsmevy našich pedagógov mi [...]

Pre všetkých ľudí, ktorí nie sú „nuly“ a necítia sa ako „nuly“

02.12.2012

Študenti Gymnázia Jura Hronca zo Spojenej školy Novohradská sa rozhodli v prvý decembrový pondelok podporiť svojich učiteľov pestrým programom. Od desiatej hodiny sa budú v budove školy premietať zaujímavé filmy, predstaví sa školské divadlo a rozbehne sa výstava najoriginálnejších fotografií fotografického krúžku. S pedagógmi sa študenti stretnú aj pri scénickom [...]

Okolo sveta po vlastných

22.04.2012

Len si tak kráča Tridsaťročný Ír James Thomas sa rozhodol prejsť 15 krajinami na 3 kontinentoch len s detským kočíkom a vlastným odhodlaním urobiť niečo veľké. Púťou sa snaží prilákať pozornosť ľudí na hladujúce deti v západnej Afrike a taktiež motivovať nových dobrovoľníkov k aktivite. Ochrannú ruku nad jeho cestou drží nezisková organizácia UNICEF, [...]

Európska únia / EÚ / Brusel /

Hrabko: EÚ nemôže meniť eurofondy podľa výsledkov parlamentných volieb

20.04.2024 07:52

List KDH do Bruselu, ktorý žiada, aby občania Slovenska neboli trestaní odobraním eurofondov, považuje publicista za posolstvo dovnútra štátu.

vojna na Ukrajine, Charkov

ONLINE: Chcú Rusi obsadiť Charkov? Lavrov naznačil, že by tvoril 'sanitárnu zónu' okolo Ruska

20.04.2024 07:35

Ruský záujem o Charkov môže súvisieť s vytvorením "sanitárnej zóny" okolo ruských obcí, aby boli mimo dostrelu ukrajinskej armády.

archeológovia, Kremnička, Banská Bystrica

Unikát na Slovensku aj v okolitých štátoch: Miesto brutálnych popráv skúmajú archeológovia

20.04.2024 07:00

V lokalite krvavého masakru ide o novátorský počin slovenskej archeológie. V banskobystrickej časti Kremnička odštartovali výskum na mieste masových popráv.

Tatiana

Uvidíme čo sa z tohoto blogu vykľuje. Budem sa snažiť, aby si každý čitateľ našiel svoj druh slovíčka ktoré mu spríjemní deň a často sa bude vraciať na blog tatiana.blog.pravda.sk

Štatistiky blogu

Počet článkov: 8
Celková čítanosť: 26897x
Priemerná čítanosť článkov: 3362x

Autor blogu

Kategórie